2021

  • Pro parkovací oprávnění na Nuselskou radnici


    Oddělení zón placeného stání (ZPS) se přestěhovalo z Jílovské 1148/14 do budovy historické Nuselské radnice na adrese Táborská 500/30. Od středy 13. října 2021 si mohou obyvatelé vyřídit agendu související s parkovacím oprávněním pro Prahu 4 osobně na této adrese. Oddělení ZPS bude na této adrese fungovat až do ukončení oprav objektu detašovaného pracoviště Úřadu městské části Praha 4 v Jílovské ulici, které v pondělí poškodil požár.
  • Očkovací místo v Městské poliklinice Praha nabízí zájemcům jednodávkové vakcíny


    Pražané mají možnost nechat se v očkovacím centru ve Spálené ulici, které zřizuje hlavní město, naočkovat také jednodávkovou vakcínou Janssen. Tato látka se zde bude aplikovat od 1. listopadu 2021 všem, kteří se předem přihlásí přes rezervační systém nebo na telefonním čísle 222 924 260. Díky rezervaci, která dosud nebyla možná, se lidé v Praze vyhnou čekání ve frontách.
  • Zapojte se do přípravy parkovacích zón


    Zavedení zón placeného stání (ZPS) v Praze 4 pomohlo na některých místech zlepšit dostupnost parkování pro rezidenty. Protože každá ZPS znamená současně výrazné zhoršení situace za její hranicí, přistoupila městská část Praha 4 v minulosti již jednou k rozšíření zón. V současné době se dokončuje příprava druhého rozšíření parkovacích zón, které obsáhne zbývající část Prahy 4. Tím bude v roce 2022 městská část Praha 4 jednou zónou placeného stání.
  • Pietní akt u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu


    Představitelé městské části Praha 4 si dnes spolu s veřejností připomněli výročí založení samostatné Československé republiky v roce 1918. Pietní akt ke Dni vzniku samostatného československého státu se uskutečnil u Pomníku tří odbojů na náměstí Generála Kutlvašra.
  • Děti se seznámily se zvířátky z Krčského lesa


    Za zvířátky do Krčského lesa vzaly školáky, předškoláky i rodiny s dětmi z naší městské části radnice Prahy 4 a Lesy hlavního města Prahy. Na celkem šesti stanovištích na břehu rybníka Labuť poznaly děti obyvatele lesů i rybníků a dalších vodních ploch.
  • Koncert ke Dni válečných veteránů


    Ve čtvrtek 11. listopadu 2021 od 17:00 hod. se v hlavním sále historické budovy Nuselské radnice na Táborské ulici uskuteční Koncert k poctě válečných veteránů s mottem "Na polích flanderských vlčí máky kvetou...". Vstupenky na koncert v ceně 50 Kč jsou v prodeji na pobočce Czech POINT v hlavní budově Úřadu MČ Praha 4, Antala Staška 2059/80b, Praha 4 (u metra C - Budějovická).
  • Praha 4 nabízí v rámci akce Milostivé léto pomoc svým dlužníkům


    Lidé, kteří se dostali kvůli nesplaceným poplatkům či nájmům do exekucí vůči městské části Praha 4, mají nyní jedinečnou příležitost zaplatit mnohem méně. Umožnila to akce nazvané Milostivé léto, která začala na konci října letošního roku a potrvá do 28. ledna 2022. Více v článku ...
  • Hledáte nového dodavatele elektřiny? MČ Praha 4 vám pomůže


    Přišli jste o svého dodavatele elektrické energie, popřípadě i zemního plynu? Nevíte si v současné situaci rady? Dobrou zprávou je, že o energie určitě nepřijdete. A při řešení, jak získat nového dodavatele elektrické energie a zemního plynu, vám pomůže městská část Praha 4 ve spolupráci s PRE (Pražská energetika, a. s.). Termíny setkání jsou 8. a 9. listopadu 2021 od 17:30 (první na Nuselské řadnici a druhý v KC Novodvorská). Více v článku ...
  • Školáci a studenti ze škol na území Prahy 4 budou díky radnici otestováni


    Celkem 13 500 antigenních testů obdržely od radnice čtvrté městské části všechny základní a střední školy, a to nejen ty, které jsou zřizovány přímo Prahou 4, ale i školy zřizované hlavním městem anebo církevními a soukromými subjekty. Testy ale putovaly například i do Kunratic.
  • Programu na podporu projektů ke zlepšení stavu životního prostředí hl. m. Prahy pro rok 2022


    Rada hl. m. Prahy svým usnesením č. 2657 ze dne 1. 11. 2021 schválila Program na podporu projektů ke zlepšení stavu životního prostředí hl. m. Prahy pro rok 2022 (dále jen „Program“). Program byl zveřejněn na internetovém portálu hlavního města Prahy www.praha.eu dne 3. 11. 2021 po dobu 90 dní, žádosti o dotaci budou přijímány v termínu od 6. 12. 2021 do 5. 1. 2022 včetně. Více v článku ...
  • Nově vysazená vánoční jedle v Braníku byla slavnostně pokřtěna


    Obyvatelé Braníka za účasti radního pro životní prostředí a místní Agendu 21 Tomáše Hrdinky (ANO 2011) včera odpoledne společně pokřtili branickou vánoční jedli, která byla vysazena 2. listopadu 2021 v přední části parku Za mlýnem při ulici Vrbova jako náhrada za jehličnan, který musel ustoupit rekonstrukci Branické ulice.
  • Očkovací centrum v KCP má v pátek prodlouženou otvírací dobu


    Metropolitní očkovací centrum v Kongresovém centru Praha (KCP) oznámilo, že tento pátek 12. listopadu 2021 prodloužilo otvírací dobu až do 20 hodin. Standardní otvírací doba očkovacího centra přitom je pouze do 11.50 hodin.
  • Nová výstava k vidění v atriu úřadu


    Prostory Úřadu městské části Praha 4 nabízejí další výstavu, tentokrát s názvem „Ve znamení tří deklarací,“ která se zabývá postavením české šlechty v době Mnichovské dohody a následné okupace nacisty.
  • Nová kotelna pro Fidlovačku


    Tento měsíc oslavilo divadlo Na Fidlovačce sto let své existence. Provoz zahájilo při příležitosti třetího výročí vzniku republiky v roce 1921 státní hymnou. Letošní kulatiny si připomnělo speciálním představením s názvem 100 let Fidlovačky.
  • Do škol putovalo téměř 35 000 antigenních testů


    Praha 4 v těchto dnech předala základním a středním školám na svém území celkem 34 600 antigenních testů. To je nejvíc ze všech pražských městských částí.
  • Fakultní Thomayerova nemocnice očkuje proti COVID-19 i o víkendech


    Fakultní Thomayerova nemocnice (FTN) očkuje ve svém očkovacím centru, které je umístěno v pavilonu F. Centrum funguje sedm dní v týdnu. V centru jsou očkováni lidé nad 16 let, samoplátci i děti od 12 let do 15 let. K očkování již není nutná registrace!
  • Pomoc s energiemi: mimořádná okamžitá pomoc


    Každý, kdo se dostal v souvislosti s krachem společnosti Bohemia Energy do finanční tísně a chybějí mu finanční prostředky na úhradu nedoplatku po vyúčtování u dodavatele poslední instance (DPI), může využít dávku sociální pomoci nazvanou Mimořádná okamžitá pomoc DPI vyúčtování. Zažádat o ni lze na příslušné pobočce Úřadu práce. Žádost a přílohy je možné podat osobně, zaslat poštou nebo datovou schránkou.
  • Přípravek REGN-CoV2 mohou lékaři v Praze aplikovat v 11 zdravotnických zařízeních


    Pacientům, u nichž je riziko vážného průběhu onemocnění Covid-19, může být v hlavním městě aplikován léčivý přípravek REGN-CoV2 v 11 aplikačních centrech. Určen je jak ambulantním pacientům s rizikem vážného průběhu covid-19, tak i pacientům hospitalizovaným z jiné příčiny, než je covid-19. Naopak přípravek není vhodný pro pacienty, u nichž už je z důvodu covid-19 nutná hospitalizace. Podání je vhodné co nejdříve, hned na počátku nemoci, která byla potvrzena pozitivním testem na SARS-CoV-2 a u maximálně mírných nebo středně závažných příznaků, které netrvají déle než 10 dní.
  • UPOZORNĚNÍ: Setkání k revitalizaci Roztylského náměstí je zrušeno!


    Upozorňujeme veřejnost, že setkání nad studií revitalizace Roztylského náměstí sever se v úterý 23. listopadu 2021 nekoná. Důvodem je onemocnění autora studie architekta Zdeňka Sendlera. O náhradní termínu, kdy se avizované sekání uskuteční, vás budeme včas informovat.
  • Pomozte nám změnit veřejná prostranství podél Podolského nábřeží až k Barrandovskému mostu


    Připravovanou revitalizací Nedvědova náměstí a nastíněnou možností regenerace Branických skal to nekončí, ale začíná! Podél Vltavy mezi Podolskou vodárnou a Barrandovským mostem je ještě řada veřejných prostranství, která by si jistě zasloužila nechat vdechnout nový život. A proto se na vás obracíme s další anketou. Čas máte do 6. prosince 2021 a podrobnosti najdete v článku na odkazu...
  • MČ Praha 4 rozsvítí svůj vánoční strom v pondělí 29. listopadu 2021


    Praha 4 letos rozsvítí svůj vánoční strom před úřadem městské části v ulici Antala Staška v pondělí 29. listopadu 2021 v 17 hodin. Součástí budou i tradiční vánoční koledy a svařené víno, v obou případech pochopitelně pokud to aktuální epidemická situace a vládní opatření proto šíření nemoci Covid-19 dovolí.