2017

  • Novodvorský Zvoneček aneb Svátek pro loutky a loutkáře


    Již třetí ročník loutkového festiválku Novodvorský Zvoneček se blíží! Těšte se opět na třídenní loutkovou smršť. Vyberou si děti i dospělí a čeká vás průřez současnou loutkovou tvorbou. Uvidíte staré známé i nové tváře a pořadatelé se už se moc těší na všechny, kamarády loutkáře i diváky. Více na plakátku ...
  • Praha 4 napravuje škody po říjnové bouři


    Bouře Herwart, která dne 29.10.2017 postihla území České republiky, se nevyhnula ani městské části Praha 4.
  • Preventivní akce Evropský týden testování na HIV a žloutenky typu B a C


    Hygienická stanice hlavního města Prahy se připojuje k osvětové kampani Evropského týdne testování na HIV a žloutenky. Ve dnech 20. – 24. listopadu 2017 máte možnost nechat se zdarma otestovat na HIV infekci způsobující onemocnění AIDS a dále na žloutenku typu B a C.
  • Unikátní loutkový festival pro malé i velké diváky v Praze 4


    Od čtvrtka 23. listopadu do soboty 25. listopadu bude patřit Kulturní centrum Novodvorská loutkovému festivalu Novodvorský Zvoneček. Je to v pořadí třetí ročník, hlavním garantem festivalu je Tradiční loutkové divadlo Zvoneček a díky podpoře městské části Praha 4 jsou všechna představení zdarma.
  • Proběhla konference "Čistá 4" věnovaná drogové tematice


    V pondělí 13. listopadu proběhla v prostorách Nuselské radnice pod záštitou radního Zdeňka Pokorného konference "Čistá 4", která se věnovala drogové tématice, konkrétně prevenci a léčbě závislostí.
  • Pomozte žákům ze ZŠ Ohradní na jejich cestě za vítězstvím


    Velký úspěch se povedl žákům ze ZŠ Ohradní, kteří se svým projektem „VOLBY“ probojovali mezi desítku nejlepších v ČR. Nyní je může čekat v Senátu Parlamentu ČR klání o metu nejvyšší. Potřebují k tomu ale i Vaši podporu, aby se dostali mezi pětici, která bude mít šanci vyhrát. Více, spolu s návodem jak jim může pomoci, najdete v článku…
  • Čtvrtá charitativní akce pro děti z dětských domovů proběhla na Úřadu MČ Praha 4


    Po měsíci a už počtvrté připravila obecně prospěšná společnost DEJME DĚTEM ŠANCI pod záštitou Ivy Kotvové, zástupkyně starosty MČ Praha 4, pro všechny návštěvníky a zaměstnance ÚMČ Praha 4 charitativní akci pro děti z dětských domovů.
  • Fotosoutěž o nejkrásnější strom na Praze 4 - podzim 2017 (PRODLOUŽENA DO KONCE PROSINCE)


    Tématem soutěže je fotografie nejkrásnějšího stromu na Praze 4. Startujeme 9.11.2017 – uzávěrka 31.12.2017.
  • Mikuláš s Prahou 4


    V úterý 5. prosince na vás čeká zábavné odpoledne s vánočními workshopy, chráněnými dílnami, vánoční fotobudkou, vystoupení dětí za ZŠ, MŠ a Hobbycentra Prahy 4
  • ZŠ Poláčkova má novou ředitelku


    Zástupci městské části Praha 4 - radní Jaroslav Míth (ODS) a vedoucí odboru školství Jana Ságlová - dnes „slavnostně uvedli do úřadu“ novou ředitelku ZŠ Poláčkova paní Mgr. Martinu Liparovou.
  • Fotosoutěž pro MŠ a ZŠ na Praze 4 - nejkrásnější vánoční stromeček z neživého materiálu


    Tématem soutěže je fotografie nejkrásnějšího vánočního stromečku z neživého materiálu. Soutěž je určena pro základní a mateřské školy na Praze 4.
  • Týden novodobých dějin Na Planině


    V týdnu od 20. do 27. listopadu proběhl v Gymnáziu Milady Horákové Týden novodobých dějin.
  • MČ Praha 4 si připomněla Den boje za svobodu a demokracii - aktualizováno o video


    MČ Praha 4 si připomněla Den boje za svobodu a demokracii, který připadá na 17. listopad a je symbolem odporu proti autoritářskému komunistickému režimu.
  • Praha 4 hledá nejlepší sportovce roku 2017


    Městská část Praha 4 vyhlašuje 2. ročník ankety „Nejlepší sportovci Prahy 4 za rok 2017“. Ankety se mohu zúčastnit všechny sportovní organizace sídlící a působící na území městské části Praha 4. Uzávěrka ankety je ve čtvrtek 15. února 2018. Slavnostní vyhlášení pak 24. března 2018.
  • KC Novodvorská patřilo v závěru listopadu loutkovému festivalu Novodvorský Zvoneček


    Od čtvrtka 23. listopadu do soboty 25. listopadu 2017 patřilo Kulturní centrum Novodvorská loutkovému festivalu Novodvorský Zvoneček. Šlo již v pořadí o třetí ročník. Hlavním garantem festivalu bylo Tradiční loutkové divadlo Zvoneček a díky podpoře městské části Praha 4 byla všechna představení zdarma. A kdo to letos nestihl, tak se může alespoň podívat na malou fotogalerii z celé úspěšné akce.
  • Praha 4 má rozpočet na rok 2018


    Zastupitelstvo městské části Praha 4 dnes jako první městská část v hlavním městě schválilo rozpočet městské části na rok 2018. Praha 4 bude podle něj v příštím roce hospodařit s rozpočtem ve výši téměř 1 miliardy korun a její hospodaření bude vyrovnané.
  • Děti sázely stromy po vichřici Herwart


    Po vichřici, která se prohnala Českou republikou 29. 10. 2017, padly stovky stromů. Na naší MČ Praha 4 jich byly desítky. 80 stromů bylo nenávratně poškozeno. Za poškozené stromy se plánuje 160 stromů nově vysadit.
  • Praha zapůjčuje kompostéry


    V rámci podpory domácího kompostování hlavní město Praha podalo žádost o dotaci na nákup kompostérů v 68. výzvě OPŽP. Předmětem projektu je pořízení 1750 ks kompostérů, které budou zdarma zapůjčeny zájemcům. Žadatelem o kompostér je fyzická osoba. Podmínkou projektu je umístění kompostéru na vlastním či pronajatém oploceném pozemku na území hl. m. Prahy.
  • Výstraha ČHMU pro hl. m. Praha - silný vítr v úterý 12.12.2017


    Byla vydána výstraha ČHMU pro hl. m. Praha na jev - silný vítr v úterý 12.12.2017.
  • Za projekt „VOLBY“ získala ZŠ Ohradní v Senátu vynikající druhé místo


    Zástupci školního parlamentu ZŠ Ohradní - Jakub Rokos, Martin Smažík, Kateřina Mazurová, Eliška Mazurová a Karel Nejedlý - se zúčastnili 28. listopadu 2017 slavnostního vyhlášení soutěže „Co dělají školy pro demokracii“, které se konalo v Senátu Parlamentu ČR. V napínavém klání nakonec rozdílem jednoho hlasu "braji jen stříbro"... Více v článku.
  • Ulice Vltavanů je opět průjezdná


    Ulice Vltavanů v Hodkovičkách je veřejně přístupnou komunikací.