Praha 4 vás zve na Branický knižní malotrh 2024


2024_BRANICKY_KNIZNI_MALOTRH_plakat_A4Knižní nadšenci, pozor! 

Druhý ročník knižního Malotrhu je tady! Přijďte se v sobotu 8. června 2024 připojit k naší knižní oslavě, kde se setkáme s nejnovějšími knihami, autory a spoustou další zábavy. Moderní bookfest, který si nemůžete nechat ujít!

Branický knižní festival se vrací!

Den plný knih, hudby a workshopů proběhne od 11 do 19 hodiny na Branické ulici na úrovní jejího křížení s Jiskrovou ulicí (náměstíčko a okolí).

Můžete si nakoupit skvělé knihy, dát si báječné jídlo, zaposlouchat se do autorských čtení nebo tančit se sklenkou prosecca v ruce. Přijďte si užít pohodovou letní akci na periferii centra Prahy.

Festival navazuje na 1. ročník, který se konal v minulém roce a pořadatelé slibují, že i letos se budou snažit a připraví program, který uspokojí i ty nejnáročnější návštěvníky. Kromě toho, že festival bude nabízet skvělou atmosféru pro milovníky knih, bude také ideálním místem pro setkání se známými influencery a diskutování o literatuře.

Změna programu vyhrazena!

DOPROVODNÝ PROGRAM - STAGE

11:00 STARTUJEME S BUBENÍKY - nechte se unést zvuky bubnů a přijďte za námi na malotrh. Karolína Kuželková a Jan Kuželka - dcera & otec 2KUŽELKY - vás přivedou za zvuku bubnů na malotrh.
11:30 JAK ZALOŽIT NAKLADATELSTVÍ? Nové nakladatelství MERIDIONE na BKM i na světě. Povídání o slastech a strastech založení nakladatelství, autorské čtení a představení nakladatelství, které vzniklo v Braníku.
12:00 KNIŽNÍ STAND-UP nevěříte, že to existuje? Existuje! Zapojte se i Vy - stand-up bude interaktivní. Marek Muller a jeho kniha “Zefkovo probuzení”.
12:45 představení KNIHY, bez které nemůžete existovat - nakladatelství BRÁZDA.
13:00 KNIŽNÍ PODCAST LIVE! Natáčení knižního podcastu přímo na ulici - knihy, které stojí za to + co s sebou na dovolenou www.liternitlachani.cz (Kateřina Benešová a Ondřej Cupal)
13:40 představení KNIHY, bez které nemůžete existovat - vybrané nakladatelství.
14:00 KONCERT - KAROLÍNA SOUKUPOVÁ & Police Symphony
14:45 představení KNIŽNÍ NOVINKY - nakladatelství KHER
15:00 ROZHOVOR - ONDŘEJ KUNDRA a Magnesia Litera rozhovory (přivítejme ALENOU MACHONINOVOU “kniha roku Magnesia Litera” a ALEXEJE SEVRUKA nominovaný na "Luxor Litera za prózu")
15:45 představení KNIHY, bez které nemůžete existovat nakladatelství JAN MELVIL PUBLISHING
16:00 KONCERT Lenky Dusilové - jedna z největších zpěvaček dneška vystoupí na BKM.
16:50 KŘEST KNIHY - “Vítek, Křupadlo a Kostižrout”...příběh, o jehož průběhu i konci rozhodneš ty! autorka Lucie Němcová je dokonce z blízkého Podolí!
17:00 AUTORSKÉ ČTENÍ + krátký rozhovor PAVLÍNA SAUDKOVÁ - "Hovory s terapeuty", "Deník tvrdohlavého režiséra" a "Síla stylu". Novinářku, spisovatelku, nadšenou fotografku a chodkyni na dálkové trasy asi není potřeba více představovat.
17:40 Dj - Djka z DDR Femmale Fatal DJ aus Wrsowic * ŽENA ZA PULTEM * Lokální taneční soustrojí bez limitu a k garance…a hrajeme až do 19:00!



DOPROVODNÝ PROGRAM - mimo stage + dětský stan

13:30 ČTECÍ BABIČKA z Elpidy
14:00 WORKSHOP pro děti 2VEVERKY - “JAK VZNIKÁ KNIHA”
Knížka se neobejde bez autora, ale než rukopis doputuje od autorky ke čtenáři, projde rukama celé řady profesí. Co všechno musí zařídit nakladatelství? Kdo opravuje chyby? Proč se při úpravě knih používá pojem sazba? Jak vypadá tiskový arch a co je štoček? Proč potřebujeme dobré knihkupce? Tohle všechno se dozvíte a ještě si vyzkoušíte ušít vlastní knížku. Populární workshop od 2Veverky přímo na festivalu!
15:30 ČTECÍ BABIČKA z Elpidy
16:00 WORKSHOP pro děti i dospělé 2VEVERKY - “JAK VZNIKÁ KNIHA” Vol 2



NAKLADATELSTVÍ

4 KAVKY rodinné deskovkářství jehož majitelé jsou zkrátka neuvěřitelní. Alice Kavková jako autorka bestselleru retrohraní a Martin Kavka jako autor bestselleru Hacknutá Čeština. Takovou šikovnou a hlavně hravou rodinnou firmu abychom pohledali. Přijďte si vyzkoušet a koupit jejich hry a už se nikdy nebudete nudit.
KHER nakladatelství romské literatury. KHER je víc než jen slovo. KHER znamená v romštině pokoj, dům. “Jsme domovem romské literatury”. Novinka na BKM!
JAN MELVIL PUBLISHING knihy, které vás připraví na budoucnost. “Jsme lidé různého věku s různými názory, koníčky i vzděláním, avšak se společným cílem. Dohromady tvoříme Jan Melvil Publishing – brněnské nakladatelství literatury osobního rozvoje a celoživotního vzdělávání”. Novinka na BKM!
BRÁZDA odbornost na prvním místě. Vše, co potřebujete vědět o chovatelství, zahradničení, včelařství a domácí produkci potravin. Novinka na BKM!
DYBBUK knihy pro náročnější čtenáře. Čtenáře, které vzrušuje četba a myšlení. Vydáváme zejména texty pocházející z hran, okrajů a krajů literárních žánrů, literaturu z minoritních jazykových oblastí nebo nezvyklého myšlení či kontroverzního přístupu k různým jevům. Vždy jde o kvalitní literaturu, která se ale může leckomu zdát náročná, zajímavá, odlišná, progresivní, introspektivní nebo prostě divná. Novinka na BKM!
NEKOREKTNÍ KULTURA samolepkové nakladatelství. Znáte samolepky Aleše Výmoly? Ne? Až rozkliknete odkaz na jeho stránky, zjistíte, že už jste někde viděli a nebo že už jste si dokonce některou z nich někam vylepili. Originální nekorektní kultura - humorné samolepky s českým dyzajnem.
MERIDIONE nové nakladatelství z BRANÍKA. Rodinné nakladatelství, které má podtitul “Vaše okno na jih”. Orientují se na literaturu jihu, především na Itálii. Italianistická edice na českém knižním trhu chybí a její vybudování je právě cílem nakladatelství Meridione. Novinka na BKM!
KLIKA rodinné nakladatelství Klika z Nuslí. Nejlepší startovní místo pro Vaši knihu. Novinka na BKM!
PINK BOX filozofie pro děti. Jsme nakladatelství, poskytujeme lektorské a konzultační služby. Přinášíme filozofii a teoretické myšlení pro řešení každodenních situací. Pracujeme ve školách, kulturních institucích, firmách, s dospělými i s dětmi. Novinka na BKM!
POKETO nakladatelství hlavně pro děti. Za Poketem stojí 3 kamarádky - 3 matky sedmi dětí a tvoří kreativní vzdělávací materiály, knihy a hry pro děti takové, jaké jsou: hravé, zvídavé a jedinečné.
2 VEVERKY Knihkupkyně 2veverky vybírají kvalitní a krásné knihy, které nejen dětem vnesou do života radost i ponaučení. Zaměřují se na produkci menších nakladatelů, po které v běžné knihkupecké síti musíte pátrat nebo se do distribuce vůbec nedostane. Usnadní vám hledání v záplavě knih a ušetří vzácný čas. Novinka na BKM!
POST BELLUM/PAMĚŤ NÁRODA pro velký úspěch se vrací a představí znovu svoje internetové knihkupectví offline. Tentokrát i s přeprodejem jejich ještě “horké” knižní novinky.



Městská knihovna v Praze

REMITENDY časopisů - Respekt, Vltava Labe Media, Gastro&Hotel, Raketa, Hospodářské noviny….
KNIŽNÍ SWAP a BAZÁREK
PRODEJ KNIH AUTORŮ ZE STAGE
CHILLOUT ZÓNA



STREET FOOD

Francouzská vína La Bastide - skvělý výběr vín přímo pro knižní festival aneb objevte svět nejlepších francouzských vín
Pivovar Elektrárna (dříve Proud) - "klasika" i pivní speciály
Periferie cafe BISTRO - sladké & slané, kávy na ledu, drinky…vše, co ke street festivalu patří
Ukrajinské street food - kousek Ukrajiny u nás v Braníku



Další aktuality


facebook logoinstagram logo

VIDEO Z MINULÉHO ROKU





Šíření letáčků na sociálních sítích udělá radost! 
Ke stažení jako obrázky různých formátů pak zde:
FB banner větší (vyšší nudle) | FB banner klasický (tenká nudle) | Instagram a X (tedy čtverec) | leták typu A4



Malotrh podporují a poděkování si zaslouží



Kolektory Praha - logo





Aktualizováno: 07.06.2024 – Vít Drbal
Vytisknout