Senvia nabízí výlet pro seniory 22. 9. 2018

Senvia nabízí výlet pro seniory 22.9.

To nejlepší z Karlových Varů - sklárna Moser, podzemí vřídla, prohlídka kolonády a muzeum J. Bechera
Termín: 22.9.
Sraz a odjezd: 7:00
Cena: 570,-

Vydáme se spolu do Karlových Varů a prozkoumáme jejich nejzajímavější místa.

Ráno začneme prohlídkou rodinné sklárny a hutě Moser, zažijeme pravou atmosféru výroby skla, ucítíme vůni vypalovaných dřevěných forem. Přímo v huti nahlédneme do tajů foukání a tvarování skla, seznámíme se také se sklářskými surovinami, nářadím a výrobními postupy. V muzeu se seznámíme s historií sklárny. Na závěr exkurze navštívíme prodejnu, kde je možné si prohlédnout či koupit nápojové a dárkové sklo, porcelán, pravý český granát, módní bižuterii a doplňkového zboží.

Po obědě se přesuneme ke Vřídelní kolonádě. S průvodcem vstoupíme do podzemí vřídla, uvidíme proces pokameňování suvenýrů vřídelní vodou, vývěry termominerální vody, vzácné organismy žijící na místech omývaných termominerální vodou, potrubí z minulého století zanesené vřídlovcem, sbírky sintrů a vřídlovců a další zajímavosti.
Poté se přemístíme zpět na světlo a projdeme si jednotlivé kolonády (Vřídelní, Mlýnskou, Tržní, Sadovou), dozvíme se o historii i samotných pramenech, které budeme po cestě ochutnávat.
Pěšky dojdeme až k muzeu Jana Bechera, nahlédneme do historie tohoto slavného likéru. Závěrem i takzvaný 13. pramen ochutnáme.

Na tomto výletu budeme chodit trochu více, než obvykle, tempo však bude jako vždy výletní:)... Pěší trasa je přibližně 2 km.

Vstupné: 205,- (Moser - výjímečně zdarma - den otevřených dveří!,podzemí a kolonáda 75+40, Muzeum Bechera 90)

Hlaste se jako obvykle: 775 177 566 nebo info@senvia.cz

Těším se na viděnou

H. Vaňková
senvia z.s.
www.senvia.cz